Verkiezingsdebat voor ondernemers bij de Schouwburg Amstelveen

Verkiezingsdebat voor ondernemers bij de Schouwburg Amstelveen

Op dinsdagavond 15 februari organiseerde de OA het Verkiezingsdebat voor Ondernemers in de Grote Zaal bij Schouwburg Amstelveen. Met verschillende stellingen werden de lijsttrekkers van 11 politieke partijen uitgedaagd. Amstelveen telt zo’n 11.500 bedrijven, waarvan 8.500 eenmansbedrijven/zzp’ers. “Het is belangrijk dat de ondernemersstandpunten duidelijk zijn en dat de politiek op het netvlies heeft hoe belangrijk het MKB voor Amstelveen is”, zegt Darshan Sloot, directeur van de Ondernemersverenging Amstelveen. 

Omdat er weinig contrast is tussen de partijstandpunten, vlogen de lijsttrekkers elkaar niet echt in de haren. Heel soms flakkerde het vuur even op. 

  • Goed om te zien dat alle partijen het eens zijn dat er een ondernemersdossier moet komen in Amstelveen.
  • Ook zijn alle partijen het erover eens dat er te veel externen bij de gemeente worden ingehuurd en dat bij grote ontwikkelingen in de stad meer gebruik gemaakt moet worden van de ideeën en expertise van lokale ondernemers.
  • We zijn verheugd om te zien dat bijna alle partijen het eens zijn dat er de komende jaren financiële middelen uit het Coronafonds beschikbaar moeten blijven voor ondersteuningsmaatregelen voor lokale ondernemers.  
  • En ook met de stelling ‘Om goed beleid te kunnen maken voor Amstelveen moeten ambtenaren de straat op en de situatie ter plekke verkennen.’ zijn alle partijen het eens.
  • De gemeente moet het voorbeeld geven en een voortrekkers-/aanjagende rol vervullen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit. Verlaat het lineaire economische model en toets uit te voeren beleid vanaf 2023 aan het circulaire model
  • En ook over de stelling ‘Betrek bedrijven vroegtijdig bij duurzaamheids- en andere vraagstukken die van invloed zijn op het ondernemersklimaat.’ Is de politiek het eens.
  • En, of dat nu is omdat wij het debat organiseren, de partijen zijn het unaniem eens over de stelling ‘De gemeente heeft de Ondernemersvereniging Amstelveen nodig om de lokale ondernemers goed te bereiken en met hen te verbinden.’ 

Zie hier een kort verslag van RTVA
Alle pitches van de lijsttrekkers in een filmverslag door Amstelveenweb.  
En het bericht in het Amstelveens Nieuwsblad.

Agenda

16 juli 2024
Geen evenementen gevonden!

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!