Stijgende kosten. Wat kan je doen als ondernemer?

Stijgende kosten. Wat kan je doen als ondernemer?

“Stijgende kosten. Wat kan je doen als ondernemer?” Een onderwerp dat elke ondernemer op dit moment toch zou moeten aanspreken. Zelfs als je ervan overtuigd bent dat je er echt alles al aan hebt gedaan ben ik er van verzekerd dat onze sessie op 26 januari jou nieuwe kennis en kansen had gebracht. En toch was het animo van ondernemers gisteren relatief laag… Hoe kan dat?

Ondernemers die er niet bij waren hebben in elk geval echt wat gemist! Maar er is goed nieuws! Er komen nog meer energieke sessies aan. Onder de noemer ‘Stay on Track’ voor het Amstelveense MKB gaan wij nog veel meer kennissessies organiseren over dit onderwerp, waarbij ondernemers hun expertise en kennis met elkaar kunnen delen en hun vragen kwijt kunnen bij experts.

Tijdens de kennissessie op donderdag 26 januari 2023 in het Amstelveense Raadhuis deelden Floor Gordon – wethouder duurzaamheid in Amstelveen, Rein De Wolff – Project Director bij RWE, Krijn Ratsma – Energieke Regio, Wouter Winters – Partner in Duurzaamheid Pidzh en Tristan Frese – Schijf Groep hun expertise en kennis met de aanwezigen. En konden ondernemers ter plekke direct hun vragen kwijt.

Vragen van ondernemers tijdens en na de sessie:

 • Is nu een goed moment om een langlopend energiecontract af te sluiten? Wat gaan de energieprijzen in de toekomst doen? De markt is onzeker. De prijzen zullen in elk geval niet heel veel gaan dalen.
 • Welke leverancier moet ik kiezen als straks het circus van telefoontjes weer gaat beginnen met ‘te mooi om waar te zijn’ aanbiedingen?
 • Hoe kan ik mijn huisbaas motiveren om zonnepanelen aan te schaffen?
 • Waar moet ik beginnen met research naar een kosten/batenplaatje voor zonnepanelen?
 • Collectieve inkoop via OA?
 • (niet besproken) er heerst veel onrust over slimme meters die in de praktijk niet zo slim blijken te zijn…
 • Een helder stappenplan om duurzaamheid te integreren met name op het gebied van energie.

Vervolgstappen

 1. Bovengenoemde ondernemersvragen hebben wij uitgezet binnen ons netwerk. Onder de noemer ‘Stay on Track’ ontwikkelt de Ondernemersvereniging Amstelveen momenteel een programma van kennissessies om het Amstelveense MKB te helpen en ondersteunen bij hun huidige vraagstukken en uitdagingen, ook ten aanzien van energie, besparingen en duurzaamheid. Heb je een vraagstuk of uitdaging die je graag wilt delen? Neem contact met mij op: darshan@oa-amstelveen.nl.
 2. Met experts zijn wij aan het kijken of collectieve inkoop onze leden een voordeel kan bieden.
 3. Wouter Winters van Pidzh (Partner in Duurzaamheid) helpt ondernemers met het implementeren van SDG’s voor duurzame resultaten.
 4. Een stappenplan om energie te besparen, tips en slimme maatregelen en informatie over subsidies is te vinden op Energieloket Amstelveen: https://zakelijk.regionaalenergieloket.nl/amstelveen.
 5. Ondernemers die hun bedrijfspand willen verduurzamen (of met vragen over Zonnepanelen en hoe je je verhuurder kunt overtuigen) kunnen terecht bij https://energiekeregio.nl/, Krijn Ratsma kratsma@energiekeregio.nl. Rabobank biedt in samenwerking met Energieke Regio gratis energiescans aan voor bedrijven die willen verduurzamen. Kijk op www.raboduurzaamvastgoed.nl of neem contact op met Cherif.Miloudi@rabobank.nl of Carmen.Strijk@rabobank.nl.

Binnenkort organiseren wij een vervolgsessie onder de noemer: ‘Hoe kunnen ondernemers (nog meer) besparen op hun energieverbruik?’ ‘Waar liggen nog kansen om de kosten naar beneden te krijgen?’ Wil je hier een uitnodiging voor ontvangen? Stuur een email naar darshan@oa-amstelveen.nl

Agenda

10 september 2024
Geen evenementen gevonden!

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!