Ondernemerscollege over AI toepassingen zoals ChatGPT bij de Vrije Universiteit

Ondernemerscollege over AI toepassingen zoals ChatGPT bij de Vrije Universiteit

Wat een fantastische avond was het op donderdag 5 oktober tijdens het Ondernemerscollege over ‘De invloed van AI-toepassingen zoals ChatGPT op jouw onderneming’! Ruim 70 ondernemers verzamelden zich in het NU-gebouw van de Vrije Universiteit van Amsterdam, om ondergedompeld te worden in de wereld van kunstmatige intelligentie. Het ondernemerscollege bood niet alleen inzicht in de mogelijkheden van AI, maar ook in de uitdagingen die het met zich meebrengt voor ondernemers.

Hans Drenth, directeur VU StartHub, introduceerde sprekers. Een mooie mix van expertises als Sandjai Bhulai, hoogleraar business analytics en oprichter van PersonalAIze Health; Tom de Leeuw, AI-specialist en data scientist bij Clappform, tevens Amstelveense Ondernemer van het jaar 2022-2023 in de categorie startup; en Niek Bronswijk, senior (digital) data analyst & manager bij Datacation.

Tijdens het college gaven de experts concrete voorbeelden hoe AI reeds met succes wordt ingezet in verschillende sectoren. Deelnemers kregen de kans om vragen te stellen en te leren hoe AI daadwerkelijk geïmplementeerd kan worden. Dit heeft ongetwijfeld geleid tot nieuwe inzichten en ideeën.

We kijken uit naar een toekomst waarin de inzichten van deze avond kunnen bijdragen aan de groei en innovatie van ondernemers. Blijf de realiteit van nu omarmen en laat de mogelijkheden van AI een bron van inspiratie zijn.

De avond werd afgesloten met een informele netwerkborrel. Dankzij het Stimuleringsfonds Lokale Economie kon deze avond kosteloos worden aangeboden. 

Fotografie: Lisette van Velzen

Agenda

18 april 2024
Geen evenementen gevonden!

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!

Vul onderstaand formulier in.