Omdenken op de Arbeidsmarkt. Tips voor werkgevers.

Omdenken op de Arbeidsmarkt. Tips voor werkgevers.

Op 24 mei jl. organiseerde de OA in samenwerking met Michal van Dantzig van WinWinWerkt en MKB Amsterdam het ondernemers-inspiratie-evenement ‘Omdenken op de Arbeidsmarkt’. De bijeenkomst werd gehouden bij KPMG Meijbug & Co, die ook een aanzienlijk deel van de kosten sponsorde.

Ruim 100 ondernemers uit de Metropoolregio waren aanwezig om elkaar te inspireren over hoe om te gaan met de enorme krapte op de arbeidsmarkt.

De presentaties die werden gegeven tijdens het evenement waren zeer informatief. Het publiek droeg zelf ook bij door het delen van tips en eigen ervaringen met de andere aanwezigen.

Blinde vlekken

Iedereen was onder de indruk van de presentatie van consultant diversiteit en inclusie Marita Bruning. Zij sprak over het hebben van blinde vlekken bij de zoektocht naar medewerkers. In haar lezing vertelde Marita over de vooroordelen die mensen hebben en dat het belangrijk is om daar toch doorheen te prikken om nader tot elkaar te kunnen komen. ”Voor mij is echte verbinding het begin van alles. Ook in relatie tot het bedrijfsleven”, laat Marita weten in een bericht over de bijeenkomst op Linkedin.

Een belangrijke boodschap: ‘Kijk naar wat past bij jouw bedrijf. Er is niet één juiste manier om nieuwe medewerkers te vinden of personeel vast te houden. Dat is altijd maatwerk.’

Tips voor werkgevers

Tijdens de bijeenkomst konden de gasten hun tips aan andere werkgevers opschrijven. Klik hier om alle tips te bekijken en contactgegevens en toegezonden informatie in te zien van de sprekers.

Het inhoudelijk programma van de bijeenkomst kan je terugzien op You TubeOmdenken op de Arbeidsmarkt

Alle foto’s van de bijeenkomst kan je bekijken op Facebook. Fotografie Orhan Sahin.

De video’s van MKB TV ter inspiratie. Productie: FocusOn – Mike Rijpsma

Agenda

23 april 2024
Geen evenementen gevonden!

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!