Netwerkavond voor echte mannen!

Netwerkavond voor echte mannen!

Op donderdag 8 september 2022 was de eerste netwerkavond voor mannen die plaats vond bij Gerrit in Uithoorn. MICHIEL DE WIJN van MIAX Branding en Design doet verslag:

Gekke Gerrit

Een avond pokeren met echte mannen, Lichtekooien, Nimfen en Feeksen.

Na meerdere OA Ladies Events was het dan eindelijk zover; De “Netwerkavond voor echte mannen!”. Het liep geen storm, althans; zo leek het. Ik schreef mij in na het ontvangen van een tweede uitnodiging via een e-mail met de kop: JE KUNT JE VANDAAG NOG AANMELDEN!! Had de OA dan niet genoeg ‘echte mannen’ onder onze leden? Of moet er met mannen altijd met hoofdletters en uitroeptekens gecommuniceerd worden als je wilt dat ze reageren? Ik schreef me in en zou het gaan zien. 

Toen ik het in de agenda zette, keek ik even waar deze mooie avond zich ging afspelen; Bij Gerrit… in Uithoorn. Gerrit, Uithoorn? Op de website bleek het te gaan om een oude kerk en later bibliotheek, vroeger genaamd de Hoeksteen. Dit niet te missen gebouw midden in een woonwijk in de vorm van een halve kubus is ontworpen door niemand minder dan GERRIT RIETVELD (Ja in HOOFDLETTERS, een echte man van FORMAAT!!)

Maar een mannenavond in een oude kerk annex bibliotheek, hoe dan?  Nou, daar wisten de mannen van de OA wel raad mee. Onze leden ‘DE NAECKTE BROUWERS’ en mede initiatiefnemer ‘DAAN DAY FOODBAR’ zijn namelijk in deze kerk een brouwerij annex proeflokaal gestart. Bierbrouwers en horecabazen weten wel wat mannen lekker vinden! Slim om daar de mannenavond aan over te laten. 

We gingen pokeren en dineren, uiteraard vergezeld van heerlijke bieren. Top idee, als je het mij vraagt. Gewoon niet te moeilijk, beetje spanning en sensatie en weer eens een ‘nieuwe’ plek ontdekken. Bij aankomst was het café zich al aardig aan het vullen met OA mannen. Ik noem het voor het gemak een café, maar eigenlijk kan je er van alles. Naast zelf bier brouwen ook spellen spelen, een film kijken, de filmzaal afhuren en heerlijk eten.

GERRY onze Pokermaster (hoe toepasselijk ook), kwam verlaat binnen. Desondanks had hij al snel zijn pokertafel en pokerset uitgestald. Het zag er allemaal goed georganiseerd uit. De enige vrouw in ons midden was Jelena, die kwam uiteraard om ons organisatorisch op gang te helpen. Nadat iedereen binnen was gaf ze een mooie introductie en nam snel de benen omdat dit nu eenmaal een mannenavond moest worden. 

JAN ALBERT VAN DER VEEN van de Naeckte Brouwers en DAAN KROONE (die hier de horeca heeft opgezet als mede investeerder) gaven een introductie. De SPITS werd al snel afgebeten en de groep werd in tweeën gedeeld. De ene helft ging pokeren en de andere kreeg een rondleiding. 

Ik zat bij de groep die ging pokeren. Al snel bleek dat het niet om geld ging. Dat is helaas verboden bij wet. Er werd hier en daar wat om gemokt, want tja; zonder inzet geen spanning! Of toch wel? De eerste kaarten en fiches werden verdeeld. Op de flop een mooie set, met als ik het mij goed herinner een Aas en een Heer. Er werd direct vol ingezet, want ja; of je ze nou hebt of niet, de andere spelers kennen jou en je technieken, of gebrek daaraan, niet. Zelf ging ik ook mee, maar verloor ruiterlijk. Meteen mijn halve stapel kwijt aan JEROEN onze hypotheken koning. Ik merkte dat er toch wat spanning aan tafel ontstond. Was het niet bij mij af te lezen dan wel bij de anderen. Gelukkig werd het tij snel gekeerd en was ook ik na het derde potje goed bedeeld. Ik trok een groot deel van de stapel van Jeroen terug, inclusief een deel van een paar andere spelers. Ondanks dat hield ik het niet vol tot de laatste winnende mannen aan tafel. Een All In werd minder serieus genomen of rustig gevolgd door nog drie mensen die je All In callden. Ik merkte dat ik er wat onverschillig van werd, pokeren zonder inzet, en ging vaker mee op een set slechte kaarten. Klaarblijkelijk vind ik het wel leuk om te kijken hoever je kunt komen op een goede bluf. Nou dat was soms toch nog aardig ver. Zeker bij mensen die je persoonlijk minder goed kennen. Ik vond het heerlijk om te zien hoe sommigen, ikzelf bij vlagen, bloedserieus werden. Helaas was het bij mij niet voor lange duur. Bluffen wordt bij echte mannen namelijk gewoon keihard afgestraft. 

Gelukkig kwam er zo nu en dan een LICHTEKOOI voorbij en werd er een NIMF achterover geslagen. Hoe kon het er ook aan ontbreken! De heren achter de bar wisten wel van wanten en zorgden ervoor dat iedereen zijn pleziertje kreeg. Toen de drank in de man zat ging het van kwaad tot erger. De NIMFEN werden FEEKSEN en de ‘brave’ pokerspelers beklommen het podium op de tweede verdieping. We kregen mooie verhalen, grappen en een goed stuk geschiedenis te horen. Onze GERRIT bleek zo gek nog niet. Hij was zelfs zeer vooruitstrevend met zijn idee dat een kerk (weer) als buurthuis, baken en verbinder in de buurt moest dienen. Een plek voor samenkomst, kennisdeling, plezier en hemels genot! En dat, hebben deze mannen als geen ander goed begrepen. Zonder de echte mannen bovengenoemd geen GERRIT. 

Mannen, hartelijk bedankt voor deze mooie pokeravond vergezeld van nimfen en lichtekooien in een oude kerk. Laten we vooropstellen dat dit voor herhaling vatbaar is en dat GERRIT de ideale plek is voor een goed avondje heiligschennis van de bovenste plank!

Je had er bij moeten zijn.  
Michiel de Wijn – MIAX Branding & Design

Meer weten en nieuwe kansen pakken?
Check onderstaande links, het bier is nog lang niet op!
https://www.gerrit-uithoorn.nl/
http://www.naecktebrouwers.nl/bieren.html
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Hoeksteen_(Uithoorn)
https://www.oa-amstelveen.nl/agenda

Agenda

10 september 2024
Geen evenementen gevonden!

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!