Kom in actie voor de Voedselbank!

Kom in actie voor de Voedselbank!

Op woensdag 19 april waren wij met de OA te gast bij de Voedselbank Amstelveen. Armoede is een probleem dat ons allemaal raakt en zelfs in een welvarende gemeenschap als Amstelveen realiteit is voor zeker 150 gezinnen die op dit moment gebruik moeten maken van de Voedselbank.

Na een heerlijk ontbijt dat de ondernemers werd aangeboden door KOK Advies hoorden wij meer over de effecten van armoede en de mogelijkheden om te helpen het verschil te maken in het leven van mensen die dagelijks worstelen om rond te komen. Samen kunnen we de handen ineen slaan en een positieve verandering teweegbrengen voor degenen die het het meest nodig hebben.

Sponsor een gezin
Het mogelijk om een Amstelveens gezin te sponsoren zodat de pakketten blijvend aangevuld kunnen worden met verse groente en fruit. Voor €250,- per jaar (minimaal 3 jaar) ondersteun je met jouw bedrijf één gezin. Als particulier kun je eventueel gebruik maken van een periodieke gift. De Voedselbank kan daarbij helpen (als je 5 jaar doneert, is de gift aftrekbaar van de inkomstenbelasting). Natuurlijk is ook mogelijk om eenmalig iets te doen. Dat kan via één van deze acties: https://voedselbankamstelveen.kominactievoordevoedselbank.nl/fundraisers  Voor de verhuizing zijn ook nog allerlei zaken nodig, dus als je liever iets anders doet (als particulier of bedrijf) is een gesprek altijd mogelijk.   

Stichting Happy Motion
Tijdens de bijeenkomst werd gesproken over de film die Pim Giel heeft gemaakt over armoede. De hele film is hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=V1gyq4hbOE8 waarmee nog duidelijker wordt wat Pim in de samenvatting al heeft verteld. 

Je kunt de Voedselbank volgen op facebook https://www.facebook.com/voedselbankamstelveen.nl en/of LinkedIn https://www.linkedin.com/feed/?trk=guest_homepage-basic_nav-header-signin.  

Mede namens de Voedselbank danken wij alle aanwezigen voor jullie warme belangstelling. De Voedselbank is blij met de eerste toezeggingen en zij zijn uiteraard graag bereid om vragen te beantwoorden. Klik hier voor een impressie van ons bezoek aan de Voedselbank. 

Contactpersoon Voedselbank Amstelveen
Rogier van Hagen
06-51056331
rvanhagen@caiway.net

Agenda

18 april 2024
Geen evenementen gevonden!

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!

Vul onderstaand formulier in.