Blog Marianne Kuijper – Eigenaar Efficient Hotel Partner & Music Meeting Lounge

Vanaf half mei zijn we met Annemarie van Gaal gestart met een exclusief programma voor Stay on Track. 21 Ondernemers werden in drie sessies van een dagdeel (3 x 3,5 uur) persoonlijk door Annemarie gecoacht en uitgedaagd om het beste uit zichzelf en de markt te halen. Annemarie van Gaal heeft tijdens haar carrière heel wat inzichten, oplossingen en vernieuwende ideeën opgedaan die zij doeltreffend kan vertalen naar verschillende bedrijven, sectoren en marktsituaties. Zij bood ieder bedrijf een frisse blik van buiten en opbouwende adviezen. De deelnemende ondernemers waren enorm enthousiast en dankbaar voor deze mooie en leerzame sessies. 

Eén van de deelnemers Marianne Kuiper, eigenaar Efficient Hotel Partner & Music Meeting Lounge schreef een fantastische blog over haar deelname. Zie hieronder. 

ONDERNEEM!

Ik was er als de kippen bij toen de OA (Ondernemersvereniging Amstelveen) voor hun programma Stay On Track het bericht de ether in slingerde dat je je kon aanmelden voor een drietal sessies met Annemarie van Gaal als businesscoach. Niet op het podium als stip in de verte. Nee. In hoogst eigen persoon live (!) aan tafel en petit comité. En dan ook nog eens aan mijn tafel. Want de Music Meeting Lounge werd gekozen als een van de drie locaties waar de sessies zouden gaan plaatsvinden. Echt te gek, want bedenk eens, hoe vaak krijg je de kans om lessen te leren van een selfmade miljonair?

Toen het eerste groepje bij ons van start ging (ik zat in groep drie) deed ik die ochtend extra vroeg een rondje: check, check, dubbelcheck. Je wilt per slot van rekening aan zo’n opperonderneemster  laten zien dat je je zaakjes best aardig op orde hebt. Bovendien wilde ik Annemarie graag persoonlijk hartelijk welkom heten en de hand schudden want dat mag weer vandaag de dag. Pontificaal in de deur staan wachten voelde wat overdreven dus besloot ik in de tussentijd de planten bij de entree op hun waterhuishouding te controleren. En zo kwam het dat ik voorovergebogen met beide handen in de natte aarde stond toen Annemarie het pad op kwam lopen. ‘Goedemorgen, ahum’.   

Over Annemarie van Gaal:
Ondernemer, investeerder, auteur, opiniecolumnist. Was eigenaar van Independent Media, uitgever 20 dag-, vak- en consumentenbladen in Rusland. Bekend van TV programma’s Dragons Den, Een Dubbeltje Op Zijn Kant, Crisis in de Tent. Binnenkort te zien in Het Perfecte Plaatje

De sessie verliep geruisloos. Geen stemverheffingen, geen muziek. Ik gluurde zelfs nog een paar keer naar binnen om er zeker van te zijn dat het groepje er nog wel zat. Het wekte mijn nieuwsgierigheid. Waarom was het zo muisstil? Het antwoord op die vraag kwam toen ik een paar weken later zelf aan de beurt was. Laat ik hier verklappen dat die start ook nogal klunzig verliep. De nacht ervoor had ik vanwege emotionele omstandigheden nauwelijks een oog dichtgedaan. Slaapgebrek veroorzaakt een labiele gemoedstoestand waardoor ik met een opgejaagd hart arriveerde i.p.v. met een vol-verwachting-klopt-mijn-hart. Gevolg: waterlanders tijdens de voorstelronde.

Toch was dit het begin van iets moois want juist ongemak breekt vaak iets open en brengt mensen dichter bij elkaar. Je laat los en vertelt. Levensverhalen, anekdotes en toekomstdromen. Ook Annemarie vertelde haar levensverhaal. Hoe zij bij de start van haar carrière van alles aanpakte – tot het schrijven van stomende verhalen voor een sekslijn aan toe – om als alleenstaande moeder uit de bijstand te blijven. Over het overwinnen van obstakels, groeistuipen én om na afwijzing niet in een hoekje te gaan zitten treuren maar vol in de herkansing te gaan. Net zo lang tot het lukt. Lopen. Fietsen. Zwemmen. Toen gaven we toch niet na een keer al op? Annemarie benoemde onze kwaliteiten en ja – ik kan het echt niet voor mij houden – ze roemde mijn schrijverstalent. Bloos, bloos.

Een voor een nam ze ons en onze bedrijven onder de loep. Klaagzang werd direct omgezet in uitdaging en bij ieder vraagstuk werden we direct teruggeleid naar haar motto: onderneem, leer, lees, focus, doe het! Ze wees mij erop om een van de onderdelen van mijn businessmodel te gaan uitvergroten. Ik geloof daar zelf ook heilig in maar was in enige mate in twijfel beland omdat iemand anders mij dit vorig jaar juist ontraden had. Na haar advies heb ik dit businessmodel weer liefdevol omarmd en met groot succes kan ik nu al onthullen.

We luisterden uitgebreid naar elkaar, vandaar de rust en relatieve stilte. Dat is een kunst hoor, want de meesten horen zichzelf maar al te graag ratelen (ik kan er ook wat van). Wensen voor de toekomst werden onthuld, plannen gesmeed, tekeningen uitgevouwen, adviezen onderbouwd. ‘En jij stopt per direct met gratis schrijven’. Die strenge tip van Annemarie kwam binnen. De OA heeft dan ook een aanzienlijk bedrag voor deze column moeten neertellen, de bodem van de kas is al in zicht. Ik onderneem. Als nooit tevoren!  

PS. Annemarie beoordeelde de Music Meeting Lounge met 4×10. Het zaakje dus toch aardig op orde.

Marianne Kuiper
Eigenaar Efficient Hotel Partner & Music Meeting Lounge
Intermediair op het gebied van het zoeken en boeken van de perfecte locaties
Meer blogs lezen? www.efficienthotelpartner.nl

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!