Een zomergroet van de voorzitter

Een zomergroet van de voorzitter

Beste leden van de Ondernemersvereniging Amstelveen

Het is met veel plezier dat ik deze zomergroet aan jullie richt. Er zijn nog maar enkele events te vinden op de OA agenda voordat iedereen gaat genieten van zijn of haar welverdiende vakantie. Voor het zover is, is er op 16 juli nog de Cyber Security Summit met journalist en TV-presentator Thijs Zeeman en kun je aanstaande vrijdag genieten van de Business Edition van de eerste editie van Amstelveen Culinair. Op deze grootste vrijmibo van Amstelveen mag de OA, samen met partner Brasserie 10, onze leden ook nog eens een Amstelveens Cadeau aanbieden. Direct te besteden bij Brasserie 10 of bij een andere culinaire partner op dit bijzondere event.

Terugblik
De afgelopen zes maanden zijn voorbijgevlogen. We hebben veel hoogtepunten gekend die onze verbondenheid en samenwerking als Amstelveense ondernemers hebben versterkt. Het jaar begon met een succesvolle Nieuwjaarsreceptie, gevolgd door diverse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken. De OA activiteiten zijn goed bezocht, wat getuigt van de betrokkenheid en het enthousiasme van onze leden.

Samenwerking
Het programma Stay on Track heeft waardevolle kennis en inspiratie gebracht, met sessies over duurzaamheid, AI en de toekomst van retail en vond zijn Grand Finale in de eerste Amstelveense Hackaton. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de subsidie van het Stimuleringsfonds Lokale Economie van de gemeente Amstelveen.

De samenwerking binnen ons netwerk is sterk gebleven. Onze connecties met lokale politiek, gemeente en andere ondernemersverenigingen hebben geleid tot nieuwe mogelijkheden en initiatieven. Het is prachtig om te zien hoe we elkaar ondersteunen en versterken. Daarnaast melden zich iedere maand weer nieuwe leden aan bij de OA en zijn de financiën binnen de begroting.

Vooruitblik
Ook na de zomer gaat de OA vol door! Op 12 september, direct na de zomervakantie, gaan we van start met de altijd succesvolle en zeer gewaardeerde zomerborrel bij De Wijnschuur. Neem vooral eens een introducee mee om kennis te maken met de OA. In september gaat ook weer de verkiezing van Amstelveense Ondernemer van het Jaar van start, met een vernieuwende opzet voor alle ondernemers van Amstelveen. Dankzij extra bijdrages van de gemeente en de Rabobank, hebben we ook nog eens twee extra OA evenementen kunnen toevoegen aan de agenda. Heeft uw bedrijf nog goede ideeën voor een inhoudelijke OA evenement, laat het ons dan vooral weten.

Daarnaast blijven we inzetten op kennisdeling en belangenbehartiging. In oktober en november organiseren we weer interessante sessies en sluiten we het jaar af met een feestelijk Kerstdiner. Ons doel blijft om een dynamisch, aantrekkelijk en constructief ondernemersnetwerk te bieden, waar zowel bestaande als nieuwe leden zich welkom voelen en waar iedereen de meerwaarde van het OA netwerk blijft ervaren.

OA zoekt ondersteuning
Dit alles heeft de OA kunnen realiseren ondanks een beperkte bezetting van het bureau. Zoals eerder gemeld is Charles de komende periode niet inzetbaar voor de OA en zijn we super blij en trots dat Jelena, in samenwerking met het bestuur, ervoor gezorgd heeft dat de OA gewoon heeft kunnen doordraaien. Om deze continuïteit ook de komende tijd te waarborgen, zijn wij wel op zoek naar tijdelijke ondersteuning voor Jelena. Wij zoeken ondersteuning op het gebied van financiën, ledenadministratie en evenementen voor minimaal 16 uur per week. Wie van onze OA-leden zou het leuk vinden om deze rol te vervullen en zo een bijdrage te leveren aan onze vereniging?

Met deze zomergroet wens ik jullie een heerlijke en welverdiende zomervakantie toe. Neem de tijd om te ontspannen, te genieten van het (hopelijk) mooie weer en nieuwe energie op te doen voor de tweede helft van het jaar. Ik kijk ernaar uit om jullie na de zomer weer te ontmoeten tijdens onze bijeenkomsten en samen te werken aan een succesvolle voortzetting van 2024.

Met zomerse groet en op naar nog meer ‘Meer voor (en met) Elkaar’,

Rob van den Helder
Voorzitter Ondernemersvereniging Amstelveen

Actueel

Wethouder Schiphol van Amstelveen in gesprek met LVNL, Schiphol en MRS over overlast

Naar aanleiding van een brief, waarin de gemeente zijn onvrede over de werkzaamheden in de...

Ontwerp Omgevingsvisie 2040 Amstelveen bloeit: samenwerken aan een groene, vitale, diverse en complete stad

Amstelveen ontwikkelt zich voortdurend. Hoe en waar we in Amstelveen de komende jaren kunnen wonen,...

Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra

De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen...

Vijf acties om je te beschermen tegen cyber criminaliteit

Identiteitsfraude, oplichting, phishing en ransomware, allemaal vormen van cybercriminaliteit die veel schade kunnen veroorzaken. Steeds...

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen ‘Zakelijke dienstverlening grote bedrijfstak in de stad’

Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour...
Haico Spijkerboer nieuwe voorzitter VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam
Per 1 september is Haico Spijkerboer (57) de nieuwe voorzitter van VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam....
Wethouder Schiphol van Amstelveen in gesprek met LVNL, Schiphol en MRS over overlast
Naar aanleiding van een brief, waarin de gemeente zijn onvrede over de werkzaamheden in de zomer en het...
Ontwerp Omgevingsvisie 2040 Amstelveen bloeit: samenwerken aan een groene, vitale, diverse en complete stad
Amstelveen ontwikkelt zich voortdurend. Hoe en waar we in Amstelveen de komende jaren kunnen wonen, werken...
Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra
De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen en heeft unaniem...
Vijf acties om je te beschermen tegen cyber criminaliteit
Identiteitsfraude, oplichting, phishing en ransomware, allemaal vormen van cybercriminaliteit die veel...

Agenda

10 september 2024
Geen evenementen gevonden!

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!