De Cavakoning en 6 ondernemers op reis naar de Penedès en Priorat

De Cavakoning en 6 ondernemers op reis naar de Penedès en Priorat

Cava & Wijnreis naar de Penedès en Priorat
Van woensdag 24 t/m zondag 28 mei trokken Jolanda en David Porcel van De Cavakoning met zes vrouwelijke OA-ondernemers door de Spaanse wijngebieden de Penedès en Priorat. De onderneemsters maakten kennis met de cava- en wijnmakers waarmee de Cavakoning samenwerkt. Ze zagen de trots en drive van de wijnmakers om de beste wijn te maken en het vele handwerk dat erbij komt kijken. 

De ondernemers leerden over het verschil tussen cava en corpinnat. Cava is de meer bekende naam; de bubbel uit (voornamelijk) de Penedès die volgens de methode traditionelle is gemaakt, evenals champagne. Corpinnat is een kwaliteitslabel van een selectie wijnmakers die zich willen onderscheiden. Zo plukken zij de druiven met de hand en maken zij alléén gebruik van druiven die uit de Penedès komen, zoals: Macabeo, Parellada, Xarel.lo.  

Van cavagigant tot het prestigieuze Gramona en kleine bodega’s
Het prachtige landhuis Torre Nova Resort & Wellness was met twee overnachtingen de uitvalsbasis voor het bezoek aan meerdere cava- en wijnhuizen in de cavastreek Penedès. Hierbij natuurlijk ook een aantal leveranciers van De Cavakoning. De wijnreis begon met een bezoek aan de cavagigant Codorníu, de bakermat van cava, waar een treintje ons door een deel van het 30km lange gangenstelstel onder de grond voerde. Daarna werden kleinere bodega’s bezocht, waarbij er lang werd getafeld en meerdere corpinnats en wijnen werden geproefd op de veranda van het sfeervolle Can Descregut. Een topbezoek was het ontbijt boven op een heuvel tussen de wijnvelden van Gramona, de Rolls Royce van mousserende wijn. De bevlogenheid van gids Jésus sprak iedereen enorm aan. 

Van de toppen in de Priorat naar een biodynamische wijngaard
Na de bubbels van de Penedès waren de wijnen uit de Priorat, die tot de beste ter wereld horen, aan de beurt. In dit gebied vind je wijnvelden op steile terrassen van leisteen. Bij Clos Figueras, een restaurant met eigen wijn, genoten we van uitstekende wijn-spijscombinaties. Vervolgens reden we via een slingerende zandweg naar de top van de Priorat. Daar aangekomen proosten we er op het hoogste punt met een wijn van een leverancier van De Cavakoning. Na de overnachting aan de Rambla van Tarragona stond een bezoek aan Alkimia Wines op het programma. Midden in de kleine wijngaard vertelde eigenaar Jordi vol passie over zijn visie van wijn maken en biodynamische wijze van werken. Daarna presenteerde hij een overheerlijke paella en bbq midden in zijn wijngaard. Na een avondwandeling in Tarragona waarbij David vertelde over de rijke historie van deze stad, een laatste drankje en overnachting werd de reis de laatste dag afgesloten met een heerlijke lunch aan het strand van badplaats Sitges. Salud! 

Reacties van de wijnreizigsters

  • “Het was een fantastische tijd”
  • “Bedankt voor de toporganisatie”
  • “Ik kijk echt anders naar wijn nu ik weet hoe hard ervoor gewerkt wordt”
  • “Ik heb genoten van leuke, gezellige en relaxte dagen

Agenda

10 september 2024
Geen evenementen gevonden!

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!