BuentingSport 70 jaar: feest bij het familiebedrijf

BuentingSport 70 jaar: feest bij het familiebedrijf

Het familiebedrijf BuentingSport in Amstelveen bestaat al sinds 1953 en viert in oktober het 70-jarige bestaan. Inmiddels staat Carrol Buenting, de dochter van de oprichters, aan het roer van deze gezellige en kleinschalige sportschool. Niet alleen haar moeder Elly is nog nauw betrokken, ook dochters Robin (20) en Jamie (16) werken inmiddels een aantal uur mee in het bedrijf.

Geschiedenis

BuentingSport kent een rijke geschiedenis. Oprichter Cees L. Buenting begon in Amstelveen als zwemleraar, maar vanwege zijn passie voor sport was hij op zoek naar een klein zaaltje om sportlessen te geven. Deze vond hij, vlak bij het toenmalige zwembad aan de Badlaan in Amstelveen. Cees L. Buenting begon in 1953 met boksen, yoga, badminton, zwangerschaps- en kleutergymnastiek, judo en jiu-jitsu. Uiteindelijk werd de zaal aan de Badlaan te klein. In 1968 verhuisden ze naar een nieuw pand aan de Acacialaan in Amstelveen, waar BuentingSport tot de dag van vandaag te vinden is.

Kleinschalig

‘Een kleinschalige sportschool zien we natuurlijk steeds minder in Amstelveen. Het zijn vooral de grote sportscholen die overheersen’, vertelt Carrol. ‘Wij vinden het bij BuentingSport heel erg belangrijk om persoonlijk te blijven. Zodat we mensen bij naam kennen en ze goed kunnen begeleiden. Naast een gym, creëren we graag een verenigingsgevoel voor alle leeftijden.’

Sociale aspect

Zodra je de sportschool binnenstapt, merk je het gelijk. Hier komt men naast het sporten ook voor het sociale aspect. Bij BuentingSport heerst een gemoedelijke en ongedwongen sfeer, zijn er geen wachtrijen voor de fitnesstoestellen en zijn de (kortlopende) abonnementen flexibel aan te passen. Zij gaan voor kleinschaligheid en sporten in een gezellige en ontspannen sfeer. Na het sporten wordt er vaak afgesloten met een gezellig praatje en een kopje koffie. De uitnodigende bank met boeken en tijdschriften zit na een groepsles regelmatig vol en creëert de huiselijke sfeer die zij hoog in het vaandel hebben staan. En dat werkt. ‘Sommige leden zijn zelfs al 40 jaar lid. Er sporten hier zelfs mensen die al sinds dag 1 lid zijn. Ja, dat is wel heel mooi om te zien. En ook heel bijzonder, zo na alle sluitingen tijdens de Corona-tijd’, vertelt Elly trots.

Gezelligste sportschool

Ze noemen zich niet voor niets de gezelligste sportschool van Amstelveen. De sportschool is in trek bij een breed publiek. Van 80-plussers die al jaren komen sporten tot kleine kids (vanaf 4 jaar) en de jeugd die verschillende lessen kan volgen. Van generatie tot generatie zijn ze hier te vinden. BuentingSport heeft als enige sportschool in Amstelveen het meeste aanbod jeugdsporten. De helft van de leden is dan ook onder de 18 jaar. Van breakdance, streetdance en hiphop tot judo, jiu jitsu en kickboksen. Erg populair onder de jeugd (van 12 tot 15 jaar) is nu tienerfitness. Iedere dag is er een uur tienerfitness onder begeleiding van 1 van de fitnessinstructeurs. ‘Gymmen is op dit moment erg populair onder de jeugd’, vertelt Carrol.

Probeer gratis proeflessen

‘Met BuentingSport hebben we iets unieks neergezet’, vervolgt Carrol. ‘Tegenwoordig heb je veel sporten apart. Een yogastudio, een boksschool, een fitnesscentrum. Hier hebben we verschillende activiteiten gebundeld op een plek. Alle lezers zijn welkom om gratis verschillende lessen te proberen. Ook heeft BuentingSport als enige sportschool de “niet goed, geld terug garantie”. Ben je lid geworden dan kun je binnen 30 dagen je abonnement per direct stopzetten als blijkt dat je toch niet de juiste keuze hebt gemaakt. Je krijgt dan gewoon je geld terug. ‘Want we streven naar super blije leden. Iedere dag weer’, aldus Carrol.

BuentingSport
Acacialaan 18
1185 RE Amstelveen
Tel. 020 641 4729
www.buenting.nl

 Bron: Amstelveenz

Actueel

Ontdek Amstelveen Culinair: Een avond vol smaak en gezelligheid

Ervaar Amstelveen Culinair op 6 juli 2024, hét culinaire event van het jaar, op een...

Vasco Wijnimport heeft nu ook een mobiele wijnbar!

Vasco Wijnimport heeft sinds kort een mobiele wijnbar die zij verhuren en in kunnen zetten...

Amstelveen maakt zich klaar voor een Koningsnacht vol spektakel

Amstelveen Oranje maakt zich op voor een onvergetelijke Koningsnacht met een spetterende lasershow en, diverse...

Bezoek de TechExchange: Versterk het onderwijs én uw bedrijf!

Kloof tussen onderwijs en de arbeidsmarkt? Dat kan anders! De TechExchange op donderdag 25 april...

Visit Amstelveen start campagne en fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Op 28 maart start Visit Amstelveen met de campagne ‘Natuurlijk Amstelveen: beleef het groen’. Als...
Amstelveen Culinair Business Edition
Speciaal voor bedrijven en organisaties lanceert Amstelveen Culinair op vrijdag 5 juli 2024 van 16.30...
Ontdek Amstelveen Culinair: Een avond vol smaak en gezelligheid
Ervaar Amstelveen Culinair op 6 juli 2024, hét culinaire event van het jaar, op een prachtige plek bij...
Vasco Wijnimport heeft nu ook een mobiele wijnbar!
Vasco Wijnimport heeft sinds kort een mobiele wijnbar die zij verhuren en in kunnen zetten tijdens evenementen.  De...
Amstelveen maakt zich klaar voor een Koningsnacht vol spektakel
Amstelveen Oranje maakt zich op voor een onvergetelijke Koningsnacht met een spetterende lasershow en,...
Bezoek de TechExchange: Versterk het onderwijs én uw bedrijf!
Kloof tussen onderwijs en de arbeidsmarkt? Dat kan anders! De TechExchange op donderdag 25 april 2024...

Agenda

18 april 2024
Geen evenementen gevonden!

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!

Vul onderstaand formulier in.