Vrije Universiteit

Sinds de oprichting in 1880 staat de Vrije Universiteit Amsterdam voor wetenschappelijk en waardegedreven onderwijs, onderzoek en valorisatie.   

Universiteit met maatschappelijke focus

De wereld staat voor omvangrijke uitdagingen, terwijl de tegenstellingen in de samenleving groeien. Dat vraagt om wetenschap met een geweten. Door kennis van zaken, een open blik, ondernemende houding en multidisciplinaire aanpak werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact.

We richten ons onderzoek op vier profielthema’s

1. Connected World

2. Governance for Society

3. Human Health and Life Sciences 

4. Science for Sustainability

Bijzondere en brede universiteit

De VU is een bijzondere universiteit met faculteiten in de alfa-, bèta-, gamma- en medische wetenschappen. Ons onderwijs en onderzoek zijn nauw verbonden. Onze toppositie in onderzoek combineren we met een stevige maatschappelijke oriëntatie, wat leidt tot een uitstekende internationale reputatie. Ons onderwijs en onderzoek zijn sterk multidisciplinair. Dit wordt versterkt door onze vestiging op één fysieke campus. We zijn een echte campusuniversiteit in het hart van Kenniskwartier Zuidas met een uitstekende (inter)nationale ligging en bereikbaarheid.

Zie voor een beeld: VU highlights 2021

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!