Schouwburg Amstelveen

Vanaf september 2001 is de totaal vernieuwde schouwburg met een volledig gerenoveerde grote zaal met 670 stoelen, een nieuwe kleine zaal met 232 stoelen en een filmzaal met 150 stoelen weer open voor publiek. Voor de Amstelveense bevolking is Schouwburg Amstelveen hét theater direct in de buurt. De schouwburg vervult tevens een belangrijke regionale functie. In de programmering van de grote zaal ligt de meeste nadruk op het aanbieden van een breed samengesteld programma voor een groot publiek. Met de nieuwe vlakke vloerzaal is de schouwburg bij uitstek geschikt om nieuwe artistieke ontwikkelingen binnen de podiumkunsten te programmeren. Onder het motto ’jong geleerd is oud gedaan’ neemt het jeugd-, jongeren- en familietheater een prominente plaats in de programmering. Naast het bieden van een podium voor voorstellingen ziet de schouwburg mogelijkheden voor versterking van het productieklimaat en wil daarbij zelf een actieve rol spelen als coordinator, initiator of co-producent om met name jonge theatermakers te stimuleren. Professionele theatergezelschappen maken gebruik van het theater voor repetities en try-outs. Het filmbeleid van de schouwburg is er op gericht de verschillende filmgenres aan te bieden, afwisselend de kunstzinnige film, de goede bioscoopfilm en de klassieke film. Doelstelling bij het jeugdfilmprogramma is het vertonen van de kwalitatief goede jeugdfilm. Ook is de schouwburg Disney premièretheater. Schouwburg Amstelveen verhuurt haar accommodatie voor culturele activiteiten en biedt daarbij hoogwaardige faciliteiten op het gebied van theater- en filmtechniek en restauratieve voorzieningen.

Korting op zaalhuur en entreeprijs

10% korting op zaalhuur en twee keer per jaar speciale korting op de entreeprijs van een aantal geselecteerde voorstellingen.

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!

Vul onderstaand formulier in.