Keizer Karel College

Sinds 1 januari 2020 is het KKC UNESCO-oriëntatieschool en vormen we met andere UNESCO-scholen een wereldwijd netwerk. Met de stap tot UNESCO-school kiezen we voor een koers die past bij de thema’s en doelen van UNESCO en daarmee voor onderwijs dat aansluit bij de samenleving van vandaag, maar ook de wereld van morgen.

De identiteit van de school is open katholiek en vertegenwoordigt de vier UNESCO thema’s. Dit betekent dat wij in ons onderwijs extra aandacht besteden aan Vrede en Mensenrechten, Wereldburgerschap, Duurzaamheid en Intercultureel Leren. Onze identiteit komt ook tot uiting in de sfeer op school, gekenmerkt door respect voor en saamhorigheid met elkaar.

Als UNESCO-oriëntatieschool is het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om leerlingen zich bewust te laten worden van hun plaats in de wereld en ze te begeleiden tot kansrijke en competente wereldburgers. Wij willen met ons onderwijs bereiken dat onze leerlingen de wereld met een open en nieuwsgierige blik tegemoet treden. Elke leerling volgt vanuit een gezamenlijk brede basis, zijn eigen weg, waarbij ruimte is voor ieders talent en interesses. We zetten leerlingen aan het denken over hun eigen leerproces en verhogen zo hun motivatie, ambitie en eigen verantwoordelijkheid. We zijn er van overtuigd dat het verwerven van kennis en vaardigheden belangrijk zijn, maar het ontwikkelen van je identiteit en jezelf ontplooien zijn minstens zo belangrijk.

Wij zijn een school waar leerlingen zich veilig voelen en graag naar school gaan. De school staat bekend om zijn goede sfeer. Onze leerlingen voelen zich op onze school gekend en gerespecteerd.

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!

Vul onderstaand formulier in.