Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen is de plek op de wereld waar het erfgoed en de kennis over de internationale CoBrA beweging wordt getoond en bewaard. Het museum heeft diverse grote museumzalen waar steeds wisselende tentoonstellingen plaatsvinden. Daarbij is het gedachtegoed van de cobra kunstenaars leidend. CoBrA was een groep jonge kunstenaars die tussen 1948 en 1951, ongeveer 1000 dagen lang de vrijheid bevochten met beeldende kunst, literatuur en vormgeving. Men hield 3 groeps tentoonstellingen (waaronder de beroemde eerste in het Stedelijk museum in 1948) en gaf 10 tijdschriften uit. 

Het museum ontvangt jaarlijks tussen de 75.000 en 100.000 bezoekers uit geheel nederland en steeds meer toeristen maken vanuit Amsterdam de tocht naar Amstelveen. Het museum heeft een actief educatief programma voor scholen en individuele kinderen. Ieder zondag is er gratis kinderatelier met begeleiding door kunstenaars. Regelmatig zijn er lezingen en andere activiteiten

Het museum bezit vijf zalen voor verhuur van activiteiten. Van het Cafe tot aan de grote museumzaal op de eerste verdieping. Het museum kan daardoor honderden mensen tegelijkertijd ontvangen en heeft een grote en goede geoutillieerde keuken en samenwerking met de beste chefkoks.

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!