Hoe organiseer je een duurzaam en toekomstbestendig bedrijventerrein?

Datum

jun 05 2024

Tijd

16:00 - 18:30

Locatie

Rabobank
Polarisavenue 150, 2132 JX Hoofddorp

Is jouw bedrijventerrein al voorbereid op een duurzame toekomst of moeten er nog stappen worden gezet om de toekomst van jouw bedrijf en dat van je buren te kunnen waarborgen? Ondernemers op bedrijventerreinen staan voor grote verduurzamingsopgaven en bovendien is het ontzettend druk op het elektriciteitsnet.

Gelukkig komt er geld beschikbaar vanuit het Rijk voor bedrijventerreinen die hier serieus mee aan de slag willen. Om gebruik te kunnen maken van al deze subsidies is een belangrijke eerste stap, het starten van een samenwerking met de ondernemers om je heen.

VNO-NCW West wijst ondernemers graag de weg naar deze subsidies. De Rabobank helpt je graag verder met het oprichten van een vereniging, maar ook met het verder uitvoeren van duurzaamheidsmaatregelen binnen een vereniging.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers op bedrijventerreinen die zich nog niet georganiseerd hebben in een vereniging en stappen willen zetten. De bijeenkomst is ook zeker bedoeld voor al georganiseerde bedrijventerreinen die toe zijn aan volgende stappen in hun verduurzamingsproces en samenwerking.

Deze bijeenkomst is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden.

Tijdens deze bijeenkomst delen experts en ervaringsdeskundigen hun kennis met jou. Ook wijzen we je de weg binnen alle bestaande programma’s en subsidieregelingen van het Rijk en de provincie Noord-Holland én vertellen wij alvast over de nieuwe regelingen die in 2024 worden opengesteld.

Programma

16.00 Inloop
16.30 Opening door Floris-Jan Blok van VNO-NCW West
16.35 Panel: Uitdagingen op het stroomnet
Odile Rasch (Programmamanager E-Infra),
Christa de Ruyter over Programma verduurzaming bedrijventerreinen
Servaas van de Ven (VNO-NCW)
17.00 Marisol Elisabeth (PHB, uitvoerder programma verduurzaming bedrijventerreinen
17.30 Ard van Berkel (Rabobank) over succesvolle initiatieven in de omgeving
17.45 Werklandschappen van de toekomst over groene, gezonde en klimaatbestendige bedrijventerreinen
18.00 Netwerkborrel en gelegenheid om contact te leggen met de initiatiefnemers
18.30 Einde bijeenkomst

 

Aanmelden
Graag horen wij of je aanwezig bent bij deze bijeenkomst. We willen je vragen om dat via dit aanmeldformulier te laten weten. Als je je aanmeldt, gaan we ervan uit dat je aanwezig bent!

Met hartelijke groet,
Namens het bestuur van VNO-NCW Metropool Amsterdam,

Henk Markerink, voorzitter
Linda Bregman, verenigingsmanager

Ben je nog geen lid en wil je naar dit event meld je dan aan.

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!