34 Startende ondernemers geslaagd voor ZAAI

34 Startende ondernemers geslaagd voor ZAAI

Vierendertig startende ondernemers uit Amstelveen hebben hun certificaat ontvangen voor het succesvol afronden van het ZAAI ontwikkeltraject. Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai was bij de uitreiking. Ook dit jaar was er een Nederlandstalige en een Engelstalige groep ondernemers.

Wethouder Elzakalai: “We willen extra blijven investeren in startende bedrijven, want die zijn belangrijk voor Amstelveense economie. Met het ZAAI-programma bieden we Engelstalige en Nederlandstalige startende ondernemers de kans om zich succesvol te ontwikkelen, te ‘groeien’ en te ‘oogsten’. Amstelveen is écht een internationale en ondernemende gemeente met meer dan 12.000 ondernemers en we willen ons goede ondernemersklimaat behouden.”

ZAAI heeft als doel om startende ondernemers in Amstelveen te helpen succesvol te ondernemen, door masterclasses, intervisie en bedrijfsbezoeken aan te bieden. Het is een initiatief van de gemeente Amstelveen dat, samen met de Rabobank en de Ondernemersvereniging Amstelveen, al 13 jaar wordt georganiseerd. De afgelopen 6 maanden hebben de ZAAI-lingen diverse masterclasses gevolgd over onderwerpen die startende ondernemers op weg helpen met het bouwen van een stevige basis voor hun onderneming. Thema’s die aan bod komen zijn netwerken, social media, marketing, sales, AVG, financiën, doelen stellen en het opstellen van een ondernemingsplan. De trainers zijn veelal zelf oud ZAAI-ling. Tijdens de bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten maken de ZAAI-lingen kennis met lokale MKB ondernemers en doen inspiratie op door het horen van hun ondernemersreis.

“De kennis over ondernemen van de ZAAI-lingen is heel erg toegenomen door het ontwikkeltraject ZAAI. Door de bedrijfsbezoeken aan RadarVertige, VireMedia, Kragtwijk, VireMedia, Flynth, Giga Storage, Van Poelgeest, ANNA, AM Match en netwerkbijeenkomsten van de OA is ook het netwerk van de deelnemers gegroeid. Ook zijn er mooie samenwerkingen ontstaan. Zo werkt een deelnemer met een eigen huidverzorgingskliniek nu samen met een voedingsdeskundige. En twee therapeuten, die elkaar via ZAAI hebben ontmoet, delen nu een werkruimte. We kijken uit naar een goede en leerzame editie volgend jaar”, zegt wethouder Elzakalai.

ZAAI 2025
Eind 2024 gaat de inschrijving van start voor weer een nieuw ZAAI-Amstelveen programma. Voor informatie over het ZAAI programma kun je ook kijken op de website van ZAAI: www.zaaiamstelveen.nl.

Actueel

Wethouder Schiphol van Amstelveen in gesprek met LVNL, Schiphol en MRS over overlast

Naar aanleiding van een brief, waarin de gemeente zijn onvrede over de werkzaamheden in de...

Ontwerp Omgevingsvisie 2040 Amstelveen bloeit: samenwerken aan een groene, vitale, diverse en complete stad

Amstelveen ontwikkelt zich voortdurend. Hoe en waar we in Amstelveen de komende jaren kunnen wonen,...

Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra

De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen...

Vijf acties om je te beschermen tegen cyber criminaliteit

Identiteitsfraude, oplichting, phishing en ransomware, allemaal vormen van cybercriminaliteit die veel schade kunnen veroorzaken. Steeds...

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen ‘Zakelijke dienstverlening grote bedrijfstak in de stad’

Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour...
Haico Spijkerboer nieuwe voorzitter VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam
Per 1 september is Haico Spijkerboer (57) de nieuwe voorzitter van VNO-NCW Metropoolregio Amsterdam....
Wethouder Schiphol van Amstelveen in gesprek met LVNL, Schiphol en MRS over overlast
Naar aanleiding van een brief, waarin de gemeente zijn onvrede over de werkzaamheden in de zomer en het...
Ontwerp Omgevingsvisie 2040 Amstelveen bloeit: samenwerken aan een groene, vitale, diverse en complete stad
Amstelveen ontwikkelt zich voortdurend. Hoe en waar we in Amstelveen de komende jaren kunnen wonen, werken...
Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra
De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen en heeft unaniem...
Vijf acties om je te beschermen tegen cyber criminaliteit
Identiteitsfraude, oplichting, phishing en ransomware, allemaal vormen van cybercriminaliteit die veel...

Agenda

10 september 2024
Geen evenementen gevonden!

Word jij ons nieuwe lid?

Welkom bij het leukste ondernemersnetwerk van Amstelveen en omstreken! Wil jij ontdekken of de OA bij jou past? Vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Leuk dat je wil komen op een evenement!